Sitemap Print Version Mailform Login < >
De zon schijnt voor iedereen > Agrariërs > Akkerbouwers

Akkerbouwers

Akkerbouw en zonnepanelen

De akkerbouwer heeft vaak grote loodsen met veel dakoppervlak. Een ideale plek om voldoende zonnepanelen te kunnen inzetten en daarmee flink besparen op energiekosten.

Meestal is er een piek in het energieverbruik tijdens de oogst maanden, september en oktober, doordat de oogst goed geventileerd moet worden.
Met zonnepanelen wordt elektriciteit geproduceerd die voldoende is voor het jaarverbruik of een gedeelte daarvan.


Energieverbruik door ventilatie van de oogst

Vanaf de oogstmaanden wordt er veel energie verbruikt om te ventileren. Afhankelijk van de marktprijzen kan de oogst tot in de zomermaanden van het volgend jaar in de loodsen blijven liggen. De loodsen van akkerbouwers liggen vaak tussen de akkers. In de loodsen is oogst opgeslagen met veel zandresten.

Deze omstandigheden met veel zand en stof stellen hoge eisen aan zonnepanelen en omvormers. Onze Renesola zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en opgewassen tegen de omstandigheden. De omvormers van Enphase zijn volledig dicht zonder draaiende delen.

Akkerbouw Oogst Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn voor akkerbouwers een goede investering bij een hoofdaansluiting tot maximaal 3 x 80A. Ook wanneer er meerdere meters zijn van bijvoorbeeld 3 x 50A en 3 x 63A, kunnen zonnepanelen veel kosten besparen. Volgens de Nederlandse energiewet bent u een kleinverbruiker als uw hoofdaansluiting niet zwaarder is dan 3 x 80A. Dit is belangrijk om tijdens de zomermaanden onbeperkt stroom terug te kunnen leveren, waarbij ook de energiebelasting volledig wordt vergoed.

Extra belastingaftrek

Omdat veel akkerbouwers een maatschap of een eenmanszaak hebben, is de investering in zonnepanelen interessant in verband met een belastingvoordeel van 69,5%. Naast de normale afschrijving kan er 41,4% Energie Investering Aftrek (EIA) en 28% Kleinschaligheid Investering Aftrek (KIA) worden toepast.

akkerbouwer zonnepanelen��

Veel akkerbouwers hebben loodsen met asbest dakbedekking. Als zonnepanelen installateur werken wij samen met betrouwbare dakdekkersbedrijven uit uw regio die asbest kan saneren en nieuwe dakbedekking kan aanbrengen tegen scherpe prijzen. Lees hier meer over de regeling asbest eraf, zonnepanelen erop.