Sitemap Print Version Mailform Login < >
De zon schijnt voor iedereen > MKB-bedrijven

MKB-bedrijven


Waarom zonnepanelen op het dak van uw bedrijf?

Er kunnen meerdere redenen zijn om als MKB-er te kiezen voor zonnepanelen op het dak. Of op andere locaties bij uw bedrijf (bv op de grond).


Een  MKB-er (Denies Publiekscatering te Beuningen) waar we onlangs een zonne-energiesysteem van 16000Kwh op jaar basis hebben aangelegd had de volgende overweging:

"Als ondernemer blijf je constant de mogelijkheden en onmogelijkheden met elkaar toetsen. Ik zou geen goede ondernemer zijn als ik externe aspecten en mogelijke alternatieven niet zou meewegen in mijn ondernemerschap. Het dak van onze bedrijfshal vol zetten met zonnepanelen bleek een optie om onze winst te verhogen en dat het dan ook nog goed is voor het milieu is meegenomen. Nu alles na tevredenheid functioneert, snap ik niet dat ik het niet eerder heb overwogen.
Hera Greenenergy was en is voor ons de juiste partner. Ook hier ga je natuurlijk niet over Ć©Ć©n nachts ijs, maar alles afwegend zijn we meer dan tevreden en hadden we ons geen betere partner kunnen wensen."

(Arthur Denies)

Voor u als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan een zonne-energiesysteem bedrijfseconomisch zeer interessant zijn. Dit is het geval als uw bedrijf een jaarlijks elektriciteitsverbruik heeft van maximaal veertigduizend kilowattuur en u de beschikking heeft over een relatief groot dakoppervlak. Het investeren in een zonne-energiesysteem biedt u diverse voordelen:

  • Energie krijgt een economische waarde voor uw bedrijf.
  • Via het monitoringsysteem krijgt u inzicht in het gezamenlijke energieverbruik. Een groter energiebewustzijn is het resultaat, dit alleen al kan leiden tot lagere energiekosten van vijf tot tien procent.
  • Uw bedrijfsvoering wordt verduurzaamd, een aan belang winnend selectiecriterium bij veel van uw (toekomstige) afnemers.
  • Uw bedrijf wordt minder afhankelijk van uw huidige energieleverancier omdat u zelfstandig elektriciteit opwekt. U vermijdt zo ook eventuele toekomstige stijgingen van de energieprijzen.
  • Tenslotte behaalt u een mooi financieel rendement dat kan oplopen tot tien Ć” vijfentwintig procent.

Bent U ondernemer, dan zijn er een aantal fiscale financiƫle voordelen te behalen bij de aanschaf van een zonnepaneel systeem. Omdat de zonnepanelen als bedrijfsinvestering gebruikt kunnen worden, kunt u de BTW verrekenen. Dit scheelt al 21% op de bruto investering.

Naast de BTW zijn er nog de Energie investering aftrek (EIA), kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en afschrijving voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Nog meer info? Via ons mail formulier kunt u vragen stellen of een afspraak maken. Of kijk bij contact naar overige mogelijkheden.