Subsidies


VAMIL/MIA, EIA, KIA de belasting betaalt mee

belasting-envelop-zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is voor ondernemers/agrariƫrs nog interessanter door een aantal belastingaftrek regelingen. Deze regelingen zijn de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Door deze regelingen wordt de terugverdientijd op uw investering in zonnepanelen korter. Deze regelingen kunt u toepassen boven op uw reguliere afschrijving.


Energie Investeringsaftrek

EIA-2013 - zonnepanelen

Deze regeling biedt de mogelijkheid om eenmalig 41,5% van de investering in zonnepanelen van uw jaarwinst af te trekken. Over deze 41,5% krijgt u direct een belastingvoordeel terug. Dit voordeel is afhankelijk van uw bedrijfsvorm en uw bedrijfswinst en varieert tussen de 8% en 22%. Om in aanmerking te komen voor deze extra aftrek moet u binnen drie maanden na de koop van de zonnepanelen een aanvraag indienen.
Hera-Greenenergy kan u hierover adviseren en assisteren bij het aanvragen van deze subsidie eventueel in overleg met uw boekhouder.


Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en zonnepanelen

Naast de EIA kunt u ook nog gebruik maken van de KIA. Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen aftrekken van uw winst. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van eventuele andere investeringen die u heeft gedaan in het jaar van aanschaf van zonnepanelen.


Willekeurige aftrek

Als u uw asbest dak verwijdert en tegelijkertijd zonnepanelen installeert, kunt ook gebruik maken van de willekeurige afschrijving over de investering in zonnepanelen. Hierdoor kunt u op een willekeurig moment 75% van de investering in 1 keer aftrekken van uw winst. Hiermee krijgt u een liquiditeits- en rentevoordeel doordat u sneller belasting over de investering terug krijgt.